sâmbătă, martie 28, 2009

O poveste simpatică

A răposat în vârstă de 92 de ani, în America, Paul Cole, domnul simpatic din fotografie.
Vânzător la viaţa lui, în Florida, deci ai zice un om mărunt, a participat fără să vrea la istorie.
În august 1969 se afla împreună cu consoarta într-o excursie în Englitera. La Londra fiind, a umblat câteva zile, târât de jumătatea lui, prin diverse muzee.

În dimineaţa zilei de 8 august 1969 urma un altul dar domnu' Paul se plictisise aşa că i-a spus consoartei să meargă dânsa la muzeu timp în care el se va plimba pe străduţele din jur.Pe o străduţă a întâlnit un poliţist care aştepta într-o dubă de serviciu. A conversat plăcut cu acela, despre vreme, semafoare, Londra, America. La un moment a văzut la o oarecare distanţă nişte indivizi, cam dubioşi după gustul lui, care se îndeletniceau cu ceva curios. I-a privit o vreme, apoi a uitat de incident.
S-a întâlnit cu consoarta şi după câteva zile s-au reîntors în Statele Unite.

A mai trecut un an, suntem în 1970. Domnul Cole era în sufrageria dumisale, vorbind în tihnă despre cum cresc preţurile, când ochii îi pică pe un disc de lângă pickup-ul ficei sale. Şi nu-i vine să creadă ochilor. Dar nici fica şi prietenii ei nu l-au crezut. A trebuit să le demonstreze arătându-le haina şi ochelarii pe care le purtase în acea zi, să se îmbrace cu ele.
Iată-l în planul doi, lângă duba neagră, conversând amabil cu poliţistul londonez.
.

Formula1

Pentru cine n-a urmarit calificarile, un mic comentariu....
Se ia clasamentul final al anului trecut, si se pune invers... cam asta e...

Apropos, sa nu va luati dupa countdown-ul de pe saitul oficial. E gresit. Am sa le trimit, in virtutea bunei colaborari de pana acuma, un mail si formula corecta de calcul.
Si mai constat, cu amaraciune (dar previzibil, ca de omu asta nu mai scapi ca da raie) ca avem, in continuare, marea placere de a fi delectati de comentariile deosebit de pertinente ale lui Miki. Pffff..
Inca un an in care ma uit la unguri....

VOPUS vs. LUPUS

Eveniment! Extraordinar! Celebrele Conferinţe VOPUS acum şi la Arad. Nu ştiu şi nu pot afirma că ar fi ceva legat de Experiment (sau?) dar nici nu pot spune cu tărie că n-ar fi nici o legătură...

De-a lungul timpurilor mulţi au fost cei care au dorit să ridice vălul de mister aruncat asupra marilor adevăruri ale existenţei: de unde venim şi încotro mergem? Care este scopul existenţei noastre? Ce se află dincolo de lumea materială? Ce este dincolo de moarte?

Dacii... şi a lor Cultură Solară. Alchimia şi Piatra Filosofală... toate aduc răspunsuri la frământările de mai sus... Toate în Conferinţele VOPUS... Citeşte aici detalii despre Conferinţele VOPUS "Gnoză 2009"

joi, martie 26, 2009

Poza a doua.


Observati, va rog, ca a patit ceva la ora 3.

miercuri, martie 25, 2009

Prima poza, incepe experimentul Alpha.



Vom urmari impreuna, simpli cetitori sau membri ai comunitatii stiintifice de aici sau de aiurea, cum aceasta superba bucata de pastrama, produsa in laboratoarele academiei plus pivnita lui Marius plus afumatoarea lui unchiu-su, din porc autohton, se va transforma, cu concursul participantilor la experiment, in neant. Sub ochii nostri.

SENZAŢIONAL!

Ca o ştire de ultimă oră punem la dispoziţia onorabililor colegi şi a nu mai puţin distinşilor cititori o informaţie senzaţională! O cercetare ştiinţifică de cea mai înaltă speţă se desfăşoară, deocamdată departe de ochii presei, în laboratoarele Academiei Miloaga. Se pare că la rugămintea espresă a unor confraţi de la o academie (nu s-a reţinut titulatura) din Bucureşti un manuscris de cea mai mare importanţă pentru istoria noastră şi, de ce nu, mondială, a fost înmânat pentru expertize speciale academicienilor noştri. Este vorba de faimosul "Tetraevanghel de la Humor", mai jos în imagine.



După cum se ştie este una din puţinele dacă nu singura imagine reală păstrată a domnitorului nostru Ştefan cel Mare. Motivul acestui misterios demers inter-academic este nu mai puţin faimoasa pată albă din dreapta miniaturii. De-a lungul a sute de ani s-a speculat asupra misterioasei pete, cu atât mai mult cu cât restul manuscrisului este în stare perfectă. După atâtea secole de speculaţii se pare că cercetărorii Academiei Miloaga sunt pe cale să dezlege misterul. O sursă din interiorul laboratorului care a ţinut să rămână anonimă, a declarat doar că asupra zonei în discuţie se aplică emanaţiile unui generator special, brevet al Academiei Miloaga, şi că primele rezultate au început să apară. La întrebarea firească ce imagine se revelează sursa a ţinut să evite un răspuns precis: "Este prea devreme. Experimentul este încă în curs. Ceea ce vă pot spune este că informaţia va zgudui întreaga comunitate a istoricilor şi nu numai. Şi poate va schimba întreaga noastră istoriografie. Sincer, eu cred că nici nu suntem pregătiţi încă pentru aşa ceva". Vă ţinem la curent cu desfăşurarea cercetărilor. De la laboratoare ni s-a promis pentru mâine un prim clişeu cu imaginile care încep să se preleveze de sub negura secolelor.
.

luni, martie 23, 2009

Experiment amanat...

Tin sa informez cetitorii ca, intr-adevar, am decis amanarea experimentului cu o zi. Nu ca am fi dat peste vreo ireparabila eroare, ci numai din ratiuni de siguranta...
Am decis ca e bine sa avem un fel de plasa de siguranta, (centura de castitate i-au zis unii... nu comentam) pentru cazul in care va trebui sa stabilizam cursul. Berii. Sa nu apara spuma, etc...
De asemenea, pentru cazul in care ar apare o brusca scadere a lichiditatilor in piata. La care, noi, academicienii suntem foarte sensibili...

Despre acest blog...

... acuma dupa vreo luna (inca nu cred ca s-a implinit), imi pun intrebarea, si sunt sigur ca v-o puneti si voi, ce este acest blog... si ce vrea el...
...pai, in principiu, nimic... dar poate de asta suferim, in secolu' asta, ca vrem prea multa concretete... sufletul, dragi academicieni, unde-i? Simtirea Academicianului, ca si a omului, dealtfel... prea multe Breaking news... unde-i normalitatea? Parca traim din nou intr-o revolutie permanenta. Intr-o halucinatie... Becali (cine mai ii si asta, si cu ce drept imi inunda televizorul pe toate posturile, ...Dolanescu, Doamne iarta-l, da am pierdut artisti adevarati, dar nu s-au transmis inmormantari in direct...)... asta-i oare realitatea?

Sa fie blogul asta despre nimic.! Daca asta-i realitatea.... Nici ca-mi pasa! E ceva rau in asta? Asta-i realitatea lor, nu a mea...!

duminică, martie 22, 2009

Despre prietenie...

... tocmai am descoperit o dulce, subtila si neasteptata prietenie... completarea calitatilor, nicidecum bataie intru suprematie, merg de minune in orice postura.
Mazarea si mararul, dragii mei, caci la ele ma refer... o subtila adiere de primavara, o intovarasire calma, dar puternica, curata... nicidecum incestuoasa relatie ceapa-usturoi, par exemplu...

Dragii mei

... am deosebita placere sa va anunt infiintarea unei noi filiale, tocmai in Slovacia...
Asteptam cu nerabdare prima corespondenta de pe taram slovac. Corespondentul nostru tocmai studiaza granularitatile ecuatiilor spatio-temporale, conform legilor Becks-Heineken-Stupi. Axioma noastra, conform careia aceste legi sunt o constanta in universul nostru, se va demonstra, daca mai trebuia, inca odata, cu concursul corespondentului si prietenului nostru warmfreezer.
Super-string-ul (conform dr. Hawking, autorul teoriilor precursoare legilor Becks-Heineken-Stupi) bazat pe gruparea hidroxil legată de un atom de carbon saturat, e universal, dragi academicieni...
Vibreaza constant in tot universul nostru..
Eventual, pentru cei interesati, vom posta si legile Becks-Heineken-Stupi. In varianta restransa. Eventual intr-un comentariu, pentru ca nu vrem sa confuzam cetitorii nostri, cu haz subtire, cu asemenea detalii tehnice.
Horrvak!


prezident Academie